medisch pedicure behandeling/diabetes/reuma 

medisch pedicure 

Vindt u het prettig om behandeld te worden door een medisch pedicure met persoonlijke aandacht, dan bent u bij La Libela aan het juiste adres voor een kwalitatief goede voetverzorging.

Mijn passie voor medisch pedicure is ontstaan tijdens mijn werk in de zorg. Ik werk als ziekenverzorgende in een verpleeghuis en als wijkziekenverzorgende.

Als medisch pedicure is mijn doelgroep enorm breed: Jong en oud komen op de pedicurestoel zitten en dat vind ik erg leuk. Want voetverzorging is voor iedereen belangrijk

Sinds 2012 ben ik pedicure en sinds mei 2016 medisch pedicure. Ik ben lid van Provoet, de beroepsorganisatie en sta ingeschreven in het KRP.
Dit is het Kwaliteisregister voor pedicures. Voor mij is het belangrijk om geregistreerd te staan, want kwaliteit bieden vind ik heel belangrijk.


De medisch pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt naar de huisarts of podotherapeut.

Als medisch Pedicure wil ik mezelf onderscheiden in dat wat voor mij essentieel is in dit vak: Voor medische en cosmetische voetverzorging en individueel en deskundig advies, voetverzorging ter preventie bij klachten en uitgebreide aandacht geven in een sfeer waarbij een klant centraal staat.

U kunt terecht bij mij in de praktijk, maar bent u slecht ter been dan kom ik ook bij u thuis.

Wat doet medisch pedicure

Als medisch Pedicure heb ik mij gespecialiseerd in allerlei vormen van voetproblemen, waarbij een verhoogd risico op complicaties aanwezig is, zoals bij diabetes- en reumapatiënten, maar ook bij overige risicopatiënten, zoals bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen, ouderdom en verwaarlozing. Ik kan u op vakkundige wijze specialistische zorg bieden en adviezen geven.

Daarnaast heb ik een uitgebreide kennis van toepassing van technieken zoals nagelbeugeltechnieken, nagelreparaties, antidruktechnieken en orthesiologie om bepaalde pijnklachten te voorkomen.

Code van het Voetverzorgingsbedrijf: Ik voldoe aan alle wettelijke- en branche eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit, hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieuvoorschriften. Ik werk volgens de eisen en vakkundige wijze, die gesteld worden in Code van het Voetverzorgingsbedrijf van het CvAE (centrum voor ambachtseconomie) en de Richtlijnen voor de behandeling van de personen met een diabetische en/of reumatische aandoening. Ik werk met de allernieuwste apparatuur ( nat techniek), waardoor ik u pijnloos kan behandelen.

Consumenten kunnen in het KRP gericht zoeken naar een pedicure, die gespecialiseerd is in een bepaalde zorg. De zorgverzekeraar gaat na of de pedicure in het KRP is opgenomen en behandelingen bij die pedicure wel gaat vergoeden. Om in het register vermeld te blijven, dienen pedicures in een periode van drie jaar voldoende accreditatiepunten te halen. Doet men dit niet, dan vervalt de registratie. De punten behaalt men door diverse congressen, workshops of bijscholing te volgen, waaraan de accreditatiepunten worden toegekend. Hiermee houd ik mijzelf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Behandeling bij diabetes mellitus

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle en behandelingen door een medische pedicure kan ernstige gevolgen voorkomen. Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, een medisch pedicure aangesloten bij ProVoet te bezoeken. Het voorkomen van voet problemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voet behandeling wordt er advies gegeven over de verzorging van de voeten en de keuze van goede schoenen.

Komt u als cliënt met diabetes mellitus voor de 1ste keer bij mij, dan dient u een verwijzing van de arts mee te nemen. Daarop moet het type diabetes en de Simmsklasse staan.
Indien nodig overleg met u test ik het gevoel in de voeten, de doorbloeding en doe ik een schoencontrole.

Vergoeding
De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling bij cliënten met diabetes bij de pedicure. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Simms klasse 1-3 wordt vergoed vanuit de basisverzekering en Simms klasse 0 wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De verzekering vraagt om een verwijzing van de huisarts en daar wil ik ook graag een kopie van wilt u meenemen.

Via deze link kunt u opzoeken of uw zorgverzekering vergoeding voor voetzorg geeft: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure
 
Behandeling bij reumatische aandoeningen

Reumatische voeten vereisen extra zorg. De voeten zijn kwetsbaar en vaak extra gevoelig. Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagel afwijkingen. Regelmatig u voeten door een medisch pedicure laten behandelen is erg belangrijk.

Vergoeding  

De pedicurebehandeling bij reumapatiënten wordt door sommige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende pakket van de zorgverzekering. De verzekering vraagt om een verwijzing van de huisarts en daar wil ik ook graag een kopie van wilt u meenemen.

Via deze link kunt u opzoeken of uw zorgverzekering vergoeding voor voet zorg geeft: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure
 
Behandelingen en tarieven medisch pedicure per 1-1-2016 incl. 21% btw

Medische pedicure behandeling Risicovoet

Bij verhoogde kans op voetproblemen zoals: Diabetes, Reuma , Spasme , Vaatlijden of de Oudere voet. Gelieve uw zorgverzekeringspasje mee te nemen, diverse gegevens worden verwerkt op de factuur. Tijdens anamnese afnemen is het belangrijk te melden of u bijvoorbeeld bloed verdunnende medicijnen gebruikt.

Intake
€ 10,00

Behandeling risicovoeten met factuur zorgverzekering          20 minuten     € 35,00
Behandeling diabetes met vastgesteld zorgprofiel 2-3-4        20 minuten     €   0,00
Cosmetische aanvulling zorgprofiel                                                           € 10,00

Andere specialistische behandelingen

Nagelbeugel
€ 25,00
Om ingroeiende nagels te reguleren of te voorkomen. Afhankelijk van de kwaliteit van de nagel zal gekozen worden uit verschillende soorten beugels. Zoals: BS Spangen / Draadbeugel / Podofix beugel.

Nagelreparatie
€ 17,00
Een gelnagel of acrylnagel wordt geplaatst wanneer een nagel beschadigd is en dreigt in te groeien. Of als de nagel erg lelijk niet juiste form heeft, door trauma of een andere aandoening.

Anti-druk techniek
€ 15,00
Wordt gebruikt om een drukplek tijdelijk te ontlasten. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk tot rust kan komen.

Kleine Siliconen Orthese
€ 16,50
Druk-ontlastende siliconen orthese voor u op maat gemaakt. Wordt vaak gebruikt om de druk van de tenen te verlichten.
Prijs is vanaf i.v.m. de grote van de orthese.

Basis pedicurebehandeling

Nagellak verwijderen € 2,50

Gelieve de nagellak van te voren te verwijderen i.v.m. de gereserveerde tijd van de behandeling.

Pedicure behandeling (tot en met 18 jaar) 30 minuten
€ 25,00

Basis Pedicurebehandeling (30 minuten) Extra behandeltijd per 15 minuten € 10,00!
€ 30,00

 

Basis Pedicurebehandeling (45 minuten) Extra behandeltijd per 15 minuten € 10,00!
€ 35,00


Desinfecteren, knippen nagels, verzorgen nagels en nagelomgeving, verwijderen van overtollig eelt- kloven of likdoorns, ingroeiende teennagel behandelen, desinfecteren, incremen.

Kleine Deelbehandeling (15 min)
€ 15,00

Bijvoorbeeld: Bij 1 likdoorn verwijderen of ingroeiende nagel behandelen, nagels knippen en afwerken.

Uitgebreide Deelbehandeling
€ 25,00

Wanneer sprake is van maximaal 2 likdoorns of het verdunnen van mycosenagels waarbij de behandeling meer tijd vergt dan een kleine deelbehandeling.

Nagels lakken
€ 5,00
In combinatie met voet behandeling en met u eigen nagellak. Vergeet niet nagellak mee te nemen.
Basecoat, 2 x kleurlak, topcoat

Nagels lakken met onze nagellak
€ 8,00

In combinatie met voet behandeling

De nagels worden gelakt met een base-coat, kleurlaag en dan afgelakt met een sterke top-coat. Tip: Neem slippers mee om de nagellak de gelegenheid te geven te drogen en goed uit te harden.

Cosmetische
voetbehandeling van 45 minuten

€ 47,50
Pedicure behandeling aansluitend een voet badje, scrub, masker en voetmassage. Uw huid ziet er na afloop heerlijk zacht aan.

Luxe cosmetische voetbehandeling van 60 minuten
€ 55,00

Pedicure behandeling aansluitend een voet badje, scrub, masker. Tot slot onvergetelijk  onder benen- en voetmassage. Uw huid ziet er na afloop heerlijk zacht aan.

Spray Paraffine voetpakking                                                                      
€ 15,00

Voetmassage
€ 15,00


Onder benen en voetmassage
€ 25,00

Benen- en voetenmassage
€ 35,00

Harsen
Het verwijderen van overtollig haar waarbij de haargroei geremd wordt door het verwijderen van de haar inclusief het haarzakje.

Harsen teennagels in combinatie voet behandeling
€ 7,50

Harsen bovenbenen of onderbenen  
                     

€ 25,00

Benen volledig harsen 
                                        

€ 35,00

Cadeaubon

Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen! De waarde van de cadeaubon kunt u zelf bepalen.  

Wilt voet behandeling? Maak dan nu een afspraak. Bel of stuur e-mail T: 0318-845388 M: 06 –16482836
info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ingroeiendenagel

Adres

Schoonheidssalon La Libela

Meester Engelenweg 7
6731BC Otterlo
Tel. 0318-845388
Mob. 06-16482836 
mariama@salon-lalibela.nl 

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
van 9.00-21.00 uur
Zaterdag van 9.00- 14.00
Behandeling uitsluitend op afspraak.

Actueel

" Speciale feestdagen aanbieding"

Geef onze KADOBON als cadeau en ontvang 5 EURO korting en 2 stempels op u spaarkaart bij u volgende behandeling. Dubbele verwennerij!

Kadobon, leuk om te geven nog leuker om te ontvangen!

Leuk en origineel cadeau voor sinterklaas, kerst, verjaardag of gewoon om iemand te veerassen?

De kadobon is in elk gewenste bedrag verkrijgbaar. Wij pakken deze kadobon leuk voor u in!

De kadobon is na afgifte 1 jaar geldig en is NIET in te wisselen voor geld.

Deze aanbieding is geldig t/m 31 December 2019.

Tot snel,

Mariama Blotenburg