Mijn passie voor medisch pedicure is ontstaan tijdens mijn werk in de zorg. Ik werk als Verzorgende IG
in een Zorginstelling. 

Medisch pedicurebehandeling

De medisch pedicure is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek.
Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van hart- en vaatziekten, diabetes, reuma, kankerspasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Als medisch pedicure is mijn doelgroep enorm breed: Jong en oud komen op de pedicurestoel zitten en dat vind ik erg leuk. 
Want voetverzorging is voor iedereen belangrijk. U kunt terecht bij mij in de praktijk, maar bent u slecht ter been dan kom ik ook bij u thuis.

Ik ben lid van Provoet, de beroepsorganisatie en sta ingeschreven in het KRP. Dit is het Kwaliteisregister voor pedicures. Voor mij is het belangrijk om geregistreerd te staan, want kwaliteit bieden vind ik heel belangrijk.

Meidisch pedicure werkt volgens Code van het Voetverzorgingsbedrijf: Ik voldoe aan alle wettelijke- en branche eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit, hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieuvoorschriften. Ik werk volgens de eisen en vakkundige wijze, die gesteld worden in Code van het Voetverzorgingsbedrijf van het CvAE (centrum voor ambachtseconomie) en de Richtlijnen voor de behandeling van de personen met een diabetische en/of reumatische aandoening. Ik werk met de allernieuwste apparatuur ( nat techniek), waardoor ik u pijnloos kan behandelen.

Consumenten kunnen in het KRP gericht zoeken naar een pedicure, die gespecialiseerd is in een bepaalde zorg. De zorgverzekeraar gaat na of de pedicure in het KRP is opgenomen en behandelingen bij die pedicure wel gaat vergoeden. Om in het register vermeld te blijven, dienen pedicures in een periode van drie jaar voldoende accreditatiepunten te halen. Doet men dit niet, dan vervalt de registratie. De punten behaalt men door diverse congressen, workshops of bijscholing te volgen, waaraan de accreditatiepunten worden toegekend. Hiermee houd ik mijzelf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Behandeling bij diabetes mellitus 

Heeft u diabetes mellitus, dan zijn uw voeten extra kwetsbaar. Uw voeten hebben goede zorg en behandeling nodig. Voer zelf de benodigde preventieve zorg uit, maar laat uw voeten ook regelmatig controleren en behandelen door een medisch pedicure van ProVoet.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling bij cliënten met diabetes bij de pedicure. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Simms klasse 1-3 wordt vergoed vanuit de basisverzekering en Simms klasse 0 wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De verzekering vraagt om een verwijzing van de huisarts en daar wil ik ook graag een kopie van wilt u meenemen.

Via deze link kunt u opzoeken of uw zorgverzekering vergoeding voor voetzorg geeft: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure
 
Behandeling bij reumatische aandoeningen

Reumatische voeten vereisen extra zorg. De voeten zijn kwetsbaar en vaak extra gevoelig. Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagel afwijkingen. Regelmatig u voeten door een medisch pedicure laten behandelen is erg belangrijk.

 De pedicurebehandeling bij reumapatiënten wordt door sommige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende pakket van de zorgverzekering. De verzekering vraagt om een verwijzing van de huisarts en daar wil ik ook graag een kopie van wilt u meenemen.

Via deze link kunt u opzoeken of uw zorgverzekering vergoeding voor voet zorg geeft: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure
 
Behandelingen en tarieven medisch pedicure per 1-1-2020 incl. 21% btw

Zorgverzekeringspas meenemen

Bij verhoogde kans op voetproblemen zoals: Diabetes, Reuma,  Spasme, Kanker, Vaatlijden of de Oudere voet. Gelieve uw zorgverzekeringspasje mee te nemen, diverse gegevens worden verwerkt op de factuur. Tijdens anamnese afnemen is het belangrijk te melden of u bijvoorbeeld bloed verdunnende- en ontstekingremende medicijnen gebruikt.

Intake
€ 15,00

- Behandeling Diabetes Mellitus met vastgesteld zorgprofiel 2-3-4   20 minuten     €   0,00

- Eigen bijdrage aanvulling op uw medisch noodzakelijke voetbehandeling Diabetes Mellitus betaald u
  € 10,00 onafhankelijk bij welke podotherapeut u komt.

Specialistische behandelingen

Nagelbeugel
€ 25,00
Om ingroeiende nagels te reguleren of te voorkomen. Afhankelijk van de kwaliteit van de nagel zal gekozen worden uit verschillende soorten beugels. Zoals: BS Spangen / Draadbeugel / Podofix beugel.

Nagelreparatie
€ 17,00
Een gelnagel wordt geplaatst wanneer een nagel beschadigd is en dreigt in te groeien. Of als de nagel niet juiste form heeft, door trauma of een andere aandoening.

Anti-druk techniek
€ 15,00
Wordt gebruikt om een drukplek tijdelijk te ontlasten. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk tot rust kan komen.

Siliconen Orthese vanaf!
€ 16,50 ( kleine )
Druk-ontlastende siliconen orthese voor u op maat gemaakt. Wordt vaak gebruikt om de druk van de tenen te verlichten.
Prijs is vanaf i.v.m. de grote van de orthese.

Samenwerkende pedicures eelt en likdoornpacking 

Beschrijving:Samenwerkende pedicures Eelt en likdoornpacking 

* Niet geschikt voor diabetici!

- Het voordeel: De client kan thuis een nieuwe op doen.
- Laat één dag intrekken.
- Gebruik een aantal dagen voor optimaal resultaat
- Actieve ingredienten: Salicylzuur, glycerine

 

 

Beschrijving: Salicylzuur pakking

*Niet geschikt voor diabetici!


Door middel van deze pakking wordt de wrat of likdoorn behandeld.
Bij een Salicylzuur pakking wordt de huid rondom de likdoorn of wrat afgeplakt met pleisters om de huid te beschermen. Rondom het open plekje wordt een viltring geplakt. Het gat van de viltring wordt voor de helft gevuld met salicylpasta waarna het geheel dakpansgewijs wordt afgeplakt zodat het goed afsluit. Gedurende de uitwerktijd van drie tot vijf dagen mag de behandelde voet niet nat worden. Mocht in deze periode extreme pijn ontstaan, dan moet de pakking eraf gehaald worden en een voetbad van zeezout worden genomen, geen soda. Vervolgens kan ik de plek opnieuw onderzoeken en beslissen wat verder te doen. Bij diabetici en bij infecties kan deze behandeling niet worden toegepast.
Voor een goed en blijvend resultaat dient de pakking 2 tot 5 x te worden herhaald.

Salicylzuur pakking (verwijdering wrat of likdoorn) incl. controle          
(Minimaal 2 behandelingen noodzakelijk)
€10,00  
  

 

Basis pedicurebehandeling

Nagellak verwijderen € 2,50

Gelieve de nagellak van te voren te verwijderen i.v.m. de gereserveerde tijd van de behandeling.

Basis Pedicurebehandeling (30 minuten) Extra behandeltijd per 15 minuten € 10,00!

€ 32,50

Basis Pedicurebehandeling (45 minuten) Extra behandeltijd per 15 minuten € 10,00!
€ 40,00


Desinfecteren, knippen nagels, verzorgen nagels en nagelomgeving, verwijderen van overtollig eelt- kloven of likdoorns, ingroeiende teennagel behandelen, desinfecteren, incremen.

Kleine Deelbehandeling (15 min)
€ 20,00

Bijvoorbeeld: Bij 1 likdoorn verwijderen, 1 ingroeiende nagel behandelen of verdunnen van 2 mycosenagelsnagels.

Kleine Deelbehandeling + nagels knippen en afwerken
€ 30,00

Nagels lakken
€ 8,00
In combinatie met voet behandeling en met u eigen nagellak. Vergeet niet nagellak mee te nemen!
Basecoat, 2 x kleurlak, topcoat

Cosmetische voetbehandeling van 45 minuten
€ 52,50
Pedicure behandeling aansluitend een voet badje, scrub, masker en voetmassage. Uw huid ziet er na afloop heerlijk zacht aan.

Luxe cosmetische voetbehandeling van 60 minuten
€ 60,00

Pedicure behandeling aansluitend een voet badje, scrub, masker. Tot slot onvergetelijk  onder benen- en voetmassage. Uw huid ziet er na afloop heerlijk zacht aan.

Spray Paraffine voetpakking                                                                      
€ 15,00

Voetmassage
€ 15,00


Onder benen en voetmassage
€ 25,00

Benen- en voetenmassage
€ 35,00

Harsen teennagels in combinatie voet behandeling
€ 7,50

Harsen bovenbenen of onderbenen  
                     

€ 25,00

Benen volledig harsen 
                                        

€ 35,00

Cadeaubon

Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen! De waarde van de cadeaubon kunt u zelf bepalen.  

Wilt voet behandeling? Maak dan nu een afspraak. Bel of stuur e-mail T: 0318-845388 M: 06 –16482836
info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto ingroeiendenagel

Adres

Schoonheidssalon La Libela

Meester Engelenweg 7
6731BC Otterlo
Tel. 0318-845388
Mob. 06-16482836 
mariama@salon-lalibela.nl 

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
van 9.00-21.00 uur
Zaterdag van 9.00- 14.00
Behandeling uitsluitend op afspraak.

Actueel

Beste klanten, 

Het is goed om te weten op 17 januari en op 10 februari ben ik gevaccineerd tegen COVID 19. 

Tot snel,

T: 0318-845388/ 0616482836

 

 

Onze cadeaubon, leuk om te geven nog leuker om te ontvangen!
De cadeaubon is in elk gewenste bedrag verkrijgbaar en na afgifte 2 jaar geldig en is NIET in te wisselen voor geld.
Wij pakken deze bon leuk voor u in!

Mariama Blotenburg

Tel: 0318-845388/ 06-16482836